lördag 25 maj 2013

Odense .

I dag lördag den 25/5 åkte vi med Johny samt Birthe-Wille ochCharlen och Eyja  till Odense för att vara med på Kirstens jordfästning. Vi åkte i två bilar  från Malmö kl. 9 på morgonen och var i Odense vid 11.30.
Då åt vi lite smörrebröd på en liten resturang innan vi körde till kyrkan.När vi kom därtill var redan många samlade av vännerna till Kirsten , några hade vi träffat.Så kom Troels och Eva och barne  samt Stig. De verkade till att de tog det bra och det kändes skönt då jag var lite orolig för hur det skulle bli.Vi gick in i kyrkan där den vita kistan stod  och massor av blommor runt denna. Det var så fint. Det var en fin och ljus stund, vackra psalmer och prästen talade vackert vid kistan. Kistan bars sedan ut till gravstället av Troels -Gustav-Johny -Wille  samt Evas syster och systerson.Det var så fint och rörande . Vid graven sänkte de kistan och prästen läste några ord och välsignelsen och vi gick alla fram och lade rosor ned i graven. Därefter
åkte vi till klostret där Kirsten bott och i klostersalen serverade kaffe och kakor. En väninna till Kirsten höll ett litet tal och vi blev stilla och mindes Kirsten en stund.När gästerna hade gått efter en stunds samvaro  satt vi sen och pratde med Troels -Stig och familjen. Innan vi körde hem igen till Malmö  så körde vi ut till graven och såg alla blommor och ett sista farväl där.Sen gick färden hem ganska fort och utan problem. Nu har vi bara minnen kvar av Kirsten  som vi får ta vara på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar